Saturday, December 22, 2012

Moorden in naam van een Armeense genocide (Parijs 1979)



Parijs was een favoriete* moordlocatie voor Armenen die in naam van hun genocide onschuldigen ombrachten. Vier jaar na hun laffe daad op Ismail Erez en Talip Yener brachten ze de Turkse diplomaat Yılmaz Çolpan om.
* Armeense moordenaars zouden in Parijs niet alleen Yılmaz Çolpan, Ismail Erez en Talip Yener voor hun genocide ombrengen, maar ook Resat Morali, Tecelli Ari en Cemal Özen.


Yılmaz Çolpan stierf omdat Armenen
   hun leugens met moord erkend wilden.

In een eerder artikel besprak ik deze aanslag in relatie tot de mislukte poging van Armenen en hun sympathisanten om in Frankrijk critici monddood te maken (‘De Frans Armeense Stalinwet - II). Hartelozer kon dit Frans-Armeense gekonkel dus niet.

De moord op Yılmaz Çolpan vond plaats kort na de aanslag op Ahmet Benler in Den Haag, de zoon van de Turkse ambassadeur.

De terreurdaad in Parijs werd opgeëist door diverse Armeense terreurgroepen. Omdat Parijs het werkterrein van Asala-terroristen was, zullen de daders onder hun gelederen te vinden zijn. Het is mogelijk dat Asala een mislukte aanslag had gepleegd door in plaats van de ambassadeur (de hoogste in rang) een minder belangrijkere medewerker van de ambassade om te brengen.

De Armeense moordenaar van Yılmaz Çolpan loopt nog altijd vrij rond. Voor de Turkse justitie ligt nu de taak om deze moordenaar en zijn handlangers tot aan hun dood op te jagen. Als Turkse commando’s in staat zijn een terroristenleider (Öcalan) op bijna 5.000 kilometer van Turkije op te pakken voor berechting, dan is geen enkele Armeense terrorist in de wereld veilig voor hun arm.





 

No comments: