Tuesday, December 17, 2013

Europees Hof: verbod op vervolgen critici Armeense verhalen



UPDATE 12 maart 2014:
Voor Doğu Perinçek tweede overwinning in enkele maanden: vrijlating na veroordeeld te zijn in fake-processen van Ergenekon.
(Met vervalst materiaal werden vele critici in Turkije veroordeeld. Na besef wat er werkelijke aan de hand was geweest worden de onschuldig veroordeelden nu massaal in vrijheid gesteld)


(Zoals beloofd zou ik belangrijke ontwikkelingen alsnog onder de aandacht brengen.)

De Armeense G-maffia en hun supporters falen keer op keer. Men is hun op leugens en haat gebaseerde propaganda zat in de wereld. Dat is vandaag wederom bevestigd.

Het Europees Hof van de Rechten van de Mens* heeft de Turkse criticus Doğu Perinçek vandaag vrijgesproken over deze kwestie. 

Doğu Perinçek

Zoals eerder gemeld was hij door de Zwitserse rechters veroordeeld. In dat land hebben ze een wet die ze gebruiken om critici juridisch te vervolgen als die de Armeense versie van de historie verwerpen.

Om deze stalinisten uit te dagen was Doğu Perinçe speciaal naar Zwitserland gereisd. Zoals verwacht veroordeelden ze hem, waarna hij naar het Europees Hof stapte. Die spraken hem vandaag vrij. Volgens het Hof valt bekritiseren van de Armeense verhalen onder de vrijheid van meningsuiting.
* Let op afkortingen:
• EHRM: Nederlandstalige afkorting
• ECHR: Engelstalige afkorting

Ik had dit eerder al voorzien toen de Fransen begin 2012 tevergeefs hun stalin-wet wilden aanscherpen.
Alleen door internationale tribunalen als zodanig bestempelde gebeurtenissen mag men niet bekritiseren. Dat is de grens voor de vrijheid van meningsuiting. De Armeense versie van 1915 valt er niet onder.

Wat betekent dit?
Elk land dat de Armeense versie van 1915 via een stalin-wet wil beschermen tegen kritiek, handelt tegen mensenrechten. Wie naar het Europees Hof stapt, kan daarna zijn veroordeling laten afschieten.

Perinçek had zijn Zwitserse advocaat willen zien om hierover met hem te praten. Zoals een ware verliezer betaamt, gaven de racistische Zwitsers hem daarvoor geen visum.


Vandaag is het precies het 33e herdenkingsjaar van de Armeense moordpartij in Sydney. Om hun genocide erkend te krijgen vermoordden Armeense terroristen toen de Turkse diplomaat Şarik Ariyak en zijn medewerker Engin Sever. Met deze uitspraak is hun dood enigszins rechtgedaan.

 

No comments: