Saturday, January 17, 2015

Turkse krant Hürriyet weer in de fout met verkondigen pro-Armeense leugens.


De Turkse krant Hürriyet maakt de laatste tijd ene na andere misser rond de Armeense kwestie. Deze krant geniet een hoge reputatie, maar door zulke fouten verliest ze aanzien. Het gaat om nahollen bekende Armeense beweringen.

Het eerste wat me opviel was de bewering dat bij de relocatie tot wel een miljoen Armenen zouden zijn omgekomen. Dit is zo uit de Armeense leugenkast gehaald. 
Hürriyet stond toe dat ene Deniz Zeyrek dat cijfer mocht hanteren in dit artikel van hem: Turkey invites Armenian president to 100th anniversary of Gallipoli War‘:
 “However, April 24, 1915 is also the date of the Ottoman government’s signing the Deportation Law that led to the deaths of up to a million Armenians in their long march south from eastern Anatolia.”

Vergewis je ervan hoe betrouwbaar dat cijfer van bijna 1 miljoen Armeense doden is met dit artikel van de weblog: ‘Hebben de Turken de dood van 1,5 miljoen Armenen op hun geweten?‘.
Dat artikel samengevat:
De hoog aangeslagen Encyclopedia Britannica van 1911 geeft als cijfer 1,5 miljoen voor het aantal Ottomaans Armenen. Een Amerikaanse archief-document uit 1922 rept over bijna 1,2 miljoen Ottomaans Armeense overlevenden.

Als iemand erna op een cijfer van bijna één miljoen slachtoffers* uitkomt, is diegene duidelijk aan het fantaseren.
* Armeense dan, de Turkse doden, ongeveer 2 miljoen slachtoffers, tellen niet mee in deze racistische leugens.


Een ander artikel waarin Hürriyet een flater beging met een racistische ondertoon is de bewering dat "velen in de wereld" voor wat de Ottomaanse Armenen overkwam de term genocide zouden hanteren: ‘Ankara, Baku to show off strong bilateral tieswith grand gestures in 2015’:
'In an apparent response to a campaign by Armenians to attain greater recognition on the 100th anniversary of what many in the world term the Armenian Genocide.'

Zoals ik in het artikel over Lagendijk schreef, ‘velen in de wereld’ is onwaar.
In werkelijkheid slaat dat op slechts de (christelijke) westerse wereld, en dan ook nog een fractie daarvan. Dat deel van de wereld als ‘velen in de wereld’ aanduiden is racistisch.

Hürriyet doet door zulke domme fouten zijn reputatie geen goed en speelt de Armeense leugenaars in de kaart. Deze nalatigheden zijn de krant extra aan te rekenen nu we in de het Armeense Judasjaar zitten.


UPDATE:
Het pro-Armeense fantasiecijfer van 1 miljoen blijft men er herhalen ('Armenia’s Sargsyan rejects invitation to Gallipoli centenary’). Er is overduidelijk een leeghoofd daar werkzaam.

No comments: