Thursday, April 16, 2015

De paus en zijn racisme tegen de zwarten


In het jaar 1550 zou de afgezant van de paus een beslissing nemen die het leven van miljoenen zwarten in een hel zou veranderen.

Er was toen een discussie gaande of de Indianen wel een ziel hadden (“Het dispuut van Valladolid”). Als dat het geval was, dan mochten de Spaanse overheersers de zojuist onderworpen Inca’s en andere Indianen uit Latijns-Amerika niet als slaven uitbuiten.

De vertegenwoordiger van de paus bevestigde dat ze een ziel hadden. Maar daardoor zou al het slavenwerk moeten stoppen en zou Spanje grote economische schade lijden. Daarop stelde hij voor om maar de zwarten van Afrika voor dat werk te gebruiken, ze waren volgens hem bovendien een lagere mensensoort.

De zwarte medemens werd door de kerk dus tot de status van Untermenschen gedegradeerd. Het gevolg was dat Europese christenen vrijbrief kregen om miljoenen zwarten uit Afrika als handelswaar te verschepen om hun zakken te spekken.
De zwarten werden dus als een handelsgoed behandeld, niet als mens*. Ze als vee brandmerken en verminken kon hierdoor straffeloos.
* Het Ottomaanse Rijk van de moslims had ook slaven. Maar het verschil tussen beide religies in de omgang met slaven was gigantisch.
Onder christenen hadden ze de status van Untermenschen.
Daardoor zouden ze nimmer bereiken wat een slaaf in het Ottomaanse Rijk was toegestaan. Die konden het schoppen tot ministers of zelfs groot-vizier (een premier, dus de status zoals premier Rutte).
De slaven van christenen konden van een dergelijke bejegening alleen maar dromen. Het enige wat voor ze in het verschiet lag was die van lastdieren. Die zich kapot moesten werken om hun meesters, die op zondagen naar de kerk gingen, in weelde te laten leven.

Het Vaticaan draagt dus de schuld van het immense leed die al die miljoenen zwarten is aangedaan.

Diezelfde bejegening door de katholieke kerk van de zwarte medemens kwamen we afgelopen zondag ook tegen. Toen hield de paus een mis onder toeziend oog van de slager van Kaukasus.

De massamoordenaar van Hocali krijgt een warm welkom van de paus.

In die mis liet de paus zien dat zwarten minderwaardig zijn aan christenen. In zijn ijver om zijn medechristenen te steunen, riep hij de Armeense beschuldiging tegen de Turken (moslims) uit tot de eerste genocide van de twintigste eeuw.
De werkelijke en eerste genocide in die eeuw was die op de zwarte Herrero’s uit Namibië (1904-1908), gepleegd door christenen. Die eer zou deze racist van het Vaticaan de zwarten nimmer hebben kunnen gunnen.

Daar bleef het niet bij in zijn achterstelling van de zwarten. Zonder een vonnis van een internationaal tribunaal bestempelde hij de claim van Armenen als genocide. Terwijl door een dergelijk tribunaal als zodanig erkende misdaden op zwarten in Rwanda hij als ‘massamoorden’ verkocht*. Blijkbaar zijn in de ogen van deze christenleider zwarten nog altijd minderwaardig.
* Ook de door een internationaal tribunaal als genocide aangemerkte misdaden op moslims door christenen (Srebrenica) waren volgens hem ‘massamoorden’.

Hij komt uit de Argentinië dat een safe haven van gevluchte nazi’s was.  
(Het Vaticaan hielp die misdadigers daarbij notabene, via de zogenaamde ‘Rattenlijn’).

Argentinië herbergt niet alleen voortvluchtige nazi’s, maar ook een grote Armeense gemeenschap. Onder hen had hij vele vrienden gemaakt. Die worden nu in klinkende munt uitbetaald door deze moreel vervallene.
Heb nog even gekeken of deze paus geen nazi-verleden had zoals zijn voorganger, paus Benedictus XVI (Joseph Ratzinger). Bleek niet het geval. Je weet maar nooit met deze gasten.


(De katholieke kerk die de paus leidt stikt van pedofielen. Daar de priesters niet mogen trouwen, vergrijpen ze zich aan kwetsbaren om hun seksuele lusten op ze te botvieren. Kinderen zijn de makkelijkste prooien voor deze misdadigers.
Afgelopen decennia hebben duizenden priesters tienduizenden kinderen, maar waarschijnlijk een veelvoud, misbruikt en verkracht. In plaats van de daders te bestraffen werden de kinderverkrachters naar andere kerken overgebracht, waar de pedofiele geestelijken doorgingen met verkrachten en misbruiken van de weerloze onschuldige kinderen.)



UPDATE:
De Turk Coşkun Işık heeft bij de openbare aanklager van Izmir een aanklacht tegen de paus ingediend voor laster en haatzaaien. (de leider van de pedokerk beschuldigt de Turken immers van een misdaad zonder bewijs)


No comments: