Friday, June 26, 2015

Turkije: safe haven vervolgden en onderdrukten


De Ottomaanse Turken vingen door de eeuwen heen menige onderdrukte en vervolgde volkeren.

Honderdduizenden joden die christelijk Spanje niet onder zich duldde, zochten hun toevlucht in het Ottomaanse Rijk. (De fanatieke anti-Turkse jood Sarkozy was een nazaat van die joden: via het Mallah geslacht)



Het Verdrijvingsedict van 1492. Geen plaats 
voor joden in Spanje.

 
De nazaten van de Ottomanen deden hetzelfde toen in christelijke contreien joden onder de nazi’s een wisse dood wachtte. Niet alleen werd ze Turkse paspoorten (levensverzekering) verstrekt, maar ook honderdduizend joden werden door de Turken gered.

(Spanje biedt die joden nu de Spaanse nationaliteit aan. Conform hun racistisch gebruiken. Ze hebben namelijk ook duizenden moslims verdreven. Die krijgen die speciale privilege niet.)

Behalve joden vingen de Turken ook christenen op die vervolgd werden. Een voorbeeld zijn Russische religieuze vluchtelingen die het heersende orthodoxe christendom niet wilden aanhangen (de Oudgelovigen ). Duizenden Russen die aan de bolsjewieken ontsnapten kregen eveneens in Turkije onderdak.

Ook moslims die Rusland ontvluchten werden opgevangen zoals de Circassiërs die halverwege de 19e eeuw meedogenloos van hun gronden werden verdreven .

Deze humane houding van de Turken zien we ook terug in de recente tijden.

Toen Saddam Hoessein in de jaren ’90 tegen de Iraakse Koerden tekeer ging, zette Turkije hun grens open om menige honderdduizenden van ze te redden.

Op dit moment zit het rijke Westen te bakkeleien over de opvang van 20.000 Syriërs die aan de Syrische dictator Assad proberen te ontsnappen. Vergelijk dat met hoe Turkije twee miljoen vluchtelingen, merendeels Syriërs, opvangt. Het verschil in mentaliteit tussen Turkije en Europa in deze materie is zo te zien gigantisch.
(zie bijlage 'Vluchtelingen: ‘niet ons probleem’ (OBA Live)' )


Angelina Jolie bij vluchtelingen in Turkije. Zij is Goodwill Ambassadeur 
van de vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties.


Het zit blijkbaar in de cultuur van de Turken om mensen in nood op te vangen. Ze een safe haven te bieden.

Diezelfde Europeanen die nu ruziën over de opvang van enkele tienduizenden in nood, claimen nu dat de Turken een genocide op Armenen zouden hebben gepleegd.

Je kan na voorgaande op de klompen aanvoelen dat er iets mis is met die genocideclaim. Een dergelijke eeuwenlange traditie botst met een genocide-mentaliteit.

Dat die beschuldiging niet deugd zien we ook aan al die fraude en bedrog die we tot nu toe op de weblog hebben aanschouwd.
 

 

No comments: