Friday, July 31, 2015

Henry Morgenthau: De Joodse nazi (IV)


(deel III)

Wat ik tot nu toe besprak over Henry Morgenthau zagen we eerder ook bij Johannes Lepsius. Beiden zijn iconen van de Armeense G-maffia en beiden lieten zich in met schaamteloze fraude en bedrog. Oneerlijkheid waarmee ze de Turken in het kwaad daglicht plaatsten. Maar waar Lepsius ophield, ging Henry Morgenthau een stap verder.

Zijn eerder aangeduide publicatie uit 1918 wemelde niet alleen van anti-Turkse fantasieverhalen, maar ook van racistische uitingen. Het was in feite een Mein Kampf. Van de hand van een jood wel te verstaan*.
* 15-20 jaar na de publicatie van zijn boek zouden de Duitse nazi’s met dezelfde type uitingen tegen de joden tekeer gaan.

De racistische inborst van deze persoon kwam je al tegen met het Morgenthau Plan.
Als Amerikaanse minister van Financiën wilde hij na de Tweede Wereldoorlog de Duitsers met inhumane en controversiële methodes bestraffen*. Maar het gevolg had betekend dat 40% van de Duitsers zouden sterven. Miljoenen mensen zouden met opzet de hongerdood zijn ingedreven. Met afgrijzen verwierp de Amerikaanse regering tenslotte het plan. Zo diep wilden ze niet zinken.
* Misschien speelde zijn joodse afkomst een rol. Dat hij de Duitsers die kort ervoor miljoenen mede-joden de dood hadden ingedreven oud-testamentisch wilde wreken. (voor zijn joodse afkomst, zie pagina 334 van zijn boek).


De voorbeelden hieronder dienen om die verderfelijke racisme van Morgenthau te laten zien.

Volgens Henry Morgenthau waren de Turken in wezen kwelgeesten en lafaards (pagina 275). Hun natuurlijke instinct zou het slecht behandelen van de zwakkere zijn (pagina 131).

Hij schreef dat het Turkse volk ‘primitief’ zou zijn (pagina 195 en 236). Ze waren ook dom en lui schrijft hij (pagina 337). En de Armenen beschouwde Morgenthau als superieur en toonbeeld van beschaving, enzovoorts. (pagina 283 en 287). De Turken waren blijkbaar een inferieur volk in zijn ogen.

Hij sleet de Turken in zijn Mein Kampf als barbaren die alleen maar ellende en onheil brachten (pagina 277-279). Het mag niet verbazen dat hij de Turken niet zag als mensen. Op pagina  276 heeft hij het over “deze vreemde mensensoort”. Geen wonder dus dat hij ze “parasieten* noemt (pagina 280).
* En dan te bedenken dat de Duitse nazi’s zo over de joden praatten...

Zoals je van een racist kan verwachten doet hij ook neerbuigende en kwaadaardige uitspraken over “het karakter” van de Turken.  
Henry Morgenthau, de joodse nazi.


De basis van het Turkse karakter zou volslagen minachting van andere volkeren zijn beweert Morgenthau (pagina 276).
(Als dat het geval was, zou je dan andere volkeren benoemen tot ministers, generaals, parlementsleden, ambassadeurs, enzovoorts? Morgenthau is waarschijnlijk in de war met hoe koloniaal westen andere volkeren zag en bejegende in die periode.) 

Op pagina 328 gaat deze joodse nazi op volle dreef met zijn bewering dat het karakter van de Turken totaal verdorven en duivels zou zijn.

Enkele pagina’s verder (op pagina 334) zien we Morgenthau dan een verzonnen gesprek opvoeren. Het is overduidelijk verzonnen omdat het doel ervan is om in te spelen op christensentimenten waarna hij de Turken als inhumane überbarbaren slijt voor dat gehoor*.
* Vergelijk de in diezelfde hoofdstuk opgevoerde verzonnen gesprek tussen hem en Talaat van het opeisen van de levensverzekeringsgelden (pagina 339). Deze aartsleugenaar probeert ermee Talaat als een harteloze demon te slijten.

Talaat Pasja zou tegen hem gezegd hebben waarom hij zich als jood mee bemoeit “hoe ze christenen bejegenen”.  Waarom liet Morgenthau ze niet hun gang gaan zoals ze beliefde?
Daarna vervolgt de joodse nazi met wat voor barbaren de Turken wel niet waren. Wat Talaat hem zojuist had ‘verteld’ zou een onthulling van de Turkse mentaliteit zijn. Menselijkheid en beschaving zou bij ze ontbreken. Rechtvaardigheid en morele normen zouden begrippen zijn die ze eveneens niet kenden beweert Morgenthau.

(besef dus dat deze persoon in de (pro-)Armeense hoek hoog wordt aangeslagen en als bron voor een genocide wordt gebruikt)

Als Armenen of hun handlangers de naam Morgenthau laten vallen om de Turken als een kwaadaardig of barbaars volk af te schilderen, dan weet je nu met wie ze mee aankomen.


No comments: