Wednesday, October 14, 2015

De Armeense nongenocide: beslissende uitspraak Europees Hof


Morgen gaat het Europees Hof van de Rechten van de Mens een beslissende uitspraak doen.

Eerder had ik hun uitspraak uit december 2013 besproken.

De Armenen en hun handlangers zijn erna in beroep gegaan. Het Europees Hof staat nu op het punt een definitieve uitspraak te doen over de Armeense kwestie.

Ze gaan nu het volgende besluiten:
1. Mag je de Armeense aantijgingen bekritiseren?
Als het antwoord nee is, dan mag je de Armeense leugens en bedrog niet in twijfel trekken. Je dient dan deze verminkte historie als de waarheid te accepteren. De racistische versie van de geschiedenis zoals de Armenen en hun anti-Turkse (voornamelijk christelijke) sympathisanten verkondigen dien je dan als de ware historie te zien.

Het Hof zal dan hun eerdere uitspraak moeten inslikken waarin ze zeiden dat alleen in dictaturen historische kwesties zo worden behandeld.
De vraag is dus of het Hof (christelijke) landen vrijbrief zal gaan geven of ze zich als dictaturen mogen gedragen.

Wat ze dan ook moeten terugnemen is dat alleen een door een internationaal tribunaal als een genocide bestempelde gebeurtenis bescherming geniet tegen kritiek. De genocide op joden (Holocaust) of die op moslims (Srebrenica) is zo’n genocide. De Armeense nongenocide is dat niet. Het Hof moet nu beslissen of de Armenen met hun leugen die privilege mogen krijgen.

2. Als ze besluiten om de Armeense verhalen toe te staan bekritiseren blijft alles bij het oude.
Voor Turkije breekt dan het moment aan om de laatste bastion van de Armenen en hun trawanten uit te roken: de (westerse) universiteiten.

Updates zullen morgen volgen.

No comments: