Saturday, January 13, 2007

De Armeense Geenocide


Sinds tientallen jaren is er een campagne van Armenen en hun aanhang tegen de Turken aan de gang.

De Armenen beschuldigen de Turken ervan dat ze een genocide op de Ottomaanse Armenen in de Eerste Wereldoorlog zouden hebben gepleegd.
Om deze genocide erkend te krijgen wordt door deze aanhang van alles uit de kast gehaald. Inclusief moorden van mensen. De Armeense terroristenbeweging Asala werd in de jaren ’70 speciaal hiervoor opgericht. Armeense terroristen hebben erna tientallen Turkse diplomaten en even zovele omstanders omgebracht.
Ook in Nederland hebben deze terroristen Turken omgebracht en verwond.

De laatste jaren proberen deze aanhangers de erkenning op een niet-gewelddadige wijze bij haar gehoor te bewerkstelligen. De activiteiten die ze daarbij ontplooien hebben desondanks nog steeds een dubieus karakter.

Waarom is er zoveel ophef over deze kwestie?
Het gaat om of er een genocide op de Armenen is gepleegd.
De aanklacht is de zwaarste misdaad die de mensheid kent. Volgens de Armenen en hun aanhangers heeft deze megamisdaad daadwerkelijk plaatsgehad. De daders ervan zijn volgens hun de Turken.
De Turken en andere critici echter betwisten dat. Zij erkennen dat er in de Eerste Wereldoorlog honderdduizenden Turken, Koerden en Armenen en andere bevolkingsgroepen van AnatoliĆ« zijn omgekomen. Maar zij verwerpen het gebruik van het etiket “genocide” die de Armenen exclusief voor hun doden opeisen.

De critici hebben gegronde redenen om de beschuldiging van genocide op de Armenen te verwerpen:
Deze door Armenen en Co aangevoerde genocide wemelt namelijk van bedrog, leugens, misleiding en regelrechte vervalsingen.

Dit betekent in feite dat men de Turken op een eerlijke wijze niet veroordeeld kan krijgen voor deze beschuldiging. Vandaar dat er zoveel fraude en bedrog door de aanhangers van de Armeense genocide wordt gebruikt.
Deze weblog zal de spotlights richten op deze praktijken van de aanhangers van de Armeense geenocide.

No comments: