Saturday, February 10, 2007

De vervalste Hitler-citaat


Deze citaat krijgt onze aandacht daar Armenen en hun aanhangers er veelvuldig gebruik van maken. Hitler zou in een toespraak op 22 augustus 1939 in Obersalzburg naar het lot van de Armenen hebben verwezen.

Deze aan Hitler toegeschreven citaat is door een correspondent van Associates Press, Louis P. Lochner, de wereld in gebracht. Hij beweerde een kopie van notities van admiraal Wilhelm Canaris van de toespraak van Hitler van een informant gekregen te hebben.

Deze citaat gebruiken de Armenen en hun volgers om aan te tonen dat Hitler bij zijn uitroeiingsplannen op de joden, geïnspireerd zou zijn door de “Armeense genocide”. Zo probeert men een koppeling naar de joodse Holocaust te maken.
Het deel van zijn toespraak dat steeds geciteerd wordt, luidt in Lochners document als volgt:
“Dienovereenkomstig, heb ik mijn doodskop formaties in gereedheid laten brengen - voorlopig alleen in het Oosten - met de opdracht om genadeloos en zonder erbarmen dood te zaaien over mannen, vrouwen en kinderen van Poolse afkomst en moederstaal. Alleen op deze manier zullen we de leefruimte (Lebensraum) verwerven die we nodig hebben. Wie heeft het tegenwoordig nog over de Armenen?

In de Neurenbergprocessen tegen de nazi’s werd de Obersalzberg-toespraak van Hitler behandeld. Van die toespraak bleken er drie ooggetuigenverslagen te bestaan:
• aantekeningen van admiraal Hermann Boehm
• dagboek-aantekeningen van generaal Halder
• memorandum in verslagen Obercommando Wehrmacht Flensburg

Het betrof originele stukken. Er was in deze ooggetuigenverslagen niets te vinden over Hitlers beweringen over Armenen. Daarnaast had de aanklager Alderman zelf twijfels over de herkomst van Lochners document. Hij zag daarom van af om het als bewijs te gebruiken. 

Doordat men slaafs de onware beweringen Armenen en sympathisanten volgt, krijgen we nu pijnlijke situaties:

• Tientallen Congresleden veroordeelden Turkije op 24 april 1984 voor de “Armeense genocide”. Klakkeloos maakten ze daarbij gebruik van de vervalste Hitlercitaat.
• In de VS wordt de citaat in onderwijsmateriaal over de Holocaust gebruikt.
• De VS Holocaust Memorial Museum (opgericht ter herinnering aan de joodse Holocaust) heeft een gedenkplaat met de vervalste Hitlercitaat opgenomen….
 


No comments: