Sunday, April 15, 2007

Hoogmoed en arrogantie in Nederlands parlement


In december 2004 nam de Tweede Kamer een Armeense genocide-motie aan. Dit was slechts een symbolisch gebaar. Een motie heeft namelijk geen juridische waarde, er kan niks mee afgedwongen worden.
De motie was gericht aan het adres van het Turkse volk en het betekende in feite: “jullie voorouders waren massamoordenaars.”

Er is nog iets wat deze Hollandse politici destijds lieten zien:

Door de aanname had het Nederlands parlement zich de rol van rechters toeeigent om het Turkse volk te veroordelen. Er is slechts één woord voor: hoogmoed en arrogantie.

Als politici lukraak vonnissen gaan vellen over volkeren dan is het einde zoek. Daarvoor zijn rechters aangesteld.  
Alleen de Verenigde Naties, de grondlegger van de Genocide Conventie, en specifiek hun verlengstuk, het Internationaal Strafhof, kan het vonnis genocide-daderschap over een volk uitspreken. En deze Verenigde Naties erkent een zogenaamde Armeense genocide dus niet.

En laat nou net toevallig Den Haag, waar de Hollandse politici rondhangen, zulke rechters hebben!


Niet de politici op het Binnenhof die zich als rechters opwerpen hebben de autoriteit om het vonnis genocide uit te spreken, maar de rechters op de Maanweg. Het Internationaal Strafhof bevindt zich om de hoek: 3 kilometer van het Nederlandse parlement.





No comments: