Tuesday, July 10, 2007

Hoe Bill Gates geld verdient door Turken zwart te maken

Bill Gates heeft veel verdiend door zijn Windows uit te laten groeien tot het meest gebruikte besturingsprogramma voor computers. Hij is ermee de rijkste man van de wereld geworden:
op dit moment heeft hij meer dan 50 miljard dollar.

Maar de bijna-monopolie van Windows waarmee hij dit geld binnenhaalde heeft hij niet op een eerlijke wijze bereikt. Gates heeft op diverse slinkse manieren zijn concurrenten kapotgemaakt. Of is daarmee bezig. Onder meer de EU heeft zijn bedrijf Microsoft daarom beboet met honderden miljoenen vanwege dergelijke oneerlijke praktijken.

Gates is ook bezig om een monopolie op foto’s te grondvesten. Via zijn bedrijf Corbis koopt hij ene na andere rechten op foto’s op. Corbis heeft nu tientallen miljoenen foto’s in zijn bezit. Wie van deze foto’s gebruik wil maken moet dokken.

In de site van Corbis ( (http://www.corbisimages.com/)) is zijn catalogus te vinden. Ook vinden we er foto’s over de Armeense kwestie.
Wat opvalt is dat deze foto’s met opgedikte bijschriften zijn omgeven. Telkens worden de Turken met gewoon uitziende foto’s met ene na andere kwaadaardige bijschriften door het slijk gehaald.



- Lees verder -

No comments: