Wednesday, July 18, 2007

Hoe Bill Gates geld verdient door Turken zwart te maken - III

(vervolg van deel II)

Een andere foto uit de Bill Gates-site laat de gebruikelijke oplichterspraktijken van christelijke hulporganisaties zien. Het gaat om een leugen over de strijd om de stad Maraş. Het is overigens een bekend verhaal die in de Armeense propaganda wordt rondverteld.

In de foto met de code U108506INP
komen we deze Maraş-leugen tegen.

In de foto laat men een onschuldige foto zien van een boer met ossenwagen. Het oorspronkelijke bijschrift is doorspekt met effectbejag om in te spelen op het christelijke gehoor:

“Dit is een plein in Marash, Cilicië, met een primitieve ossenwagen en ossen met de eigenaar die zijn buffels de nodige rust geeft na een tocht van de nabijgelegen heuvels. Marash is de scène van één van de meest wrede slachtingen begaan door de Turken. Tijdens hun gevechten met de Fransen die de stad bezet hielden, werden 5000 Armenen, merendeels vrouwen en kinderen, doodgeschoten of afgeslacht. Armenen die bij de Near East Relief* onderdak hadden, bleven hier niet van vrij gewaard. Eén van de gebouwen van de hulporganisatie werd geplunderd en de aanwezige Armeense vluchtelingen werden afgemaakt.”

(*Near East Relief is een christelijke hulporganisatie)

De wrede Turken kenden geen mededogen en botvierden zelfs hun bloeddorst op onschuldige Armenen die hun toevlucht zochten in de gebouwen van hulpverlenende organisaties. De werkelijke feiten over Marash blijken totaal anders te zijn geweest.

Onder Mustafa Kemal Pasja (die later de naam Atatürk kreeg) werden de bezettende machten van de Fransen en Britten met aan hun zijde hun Griekse en Armeense vazallen op Anatolisch gebied bestreden.

In de stad Maraş (heden Kahramanmaraş geheten, in de buurt van de Turkse stad Adana) woedde in januari 1920 een veldslag tussen de legers van Mustafa Kemal Pasja met het Franse bezettingsleger.


De Fransen hadden de Armenen beloofd dat ze in die regio (Cilicië geheten) een eigen staat zouden krijgen. Daarom namen vele (Ottomaans) Armeense mannen dienst in hun bezettingsleger. Het coalitieleger van de Fransen en hun Armeense huurlingen werd door de Turken in de pan gehakt.


Na de nederlaag van het Franse bezettingsleger in Maraş volgden valse berichtgevingen om de Turken in diskrediet te brengen. Ze zouden duizenden Armenen hebben afgeslacht. Volgens 'ingewonnen inlichtingen' van de Britse politicus Lord Curzon, waren er 20.000 Armenen vermoord. Het persbureau Reuter maakte er 70.000 afgeslachte Armenen van.
Een telegram van de Franse premier Millerand naar Londen geeft de werkelijke feiten over deze veldslag tussen de Turken en de Fransen/Armenen weer:

“Ik ben verrast dat Londen inlichtingen zou bezitten waarvan hier niemand op de hoogte is of die te documenteren zijn. Dientengevolge is het tot nu toe onmogelijk om precies vast te stellen of de Armenen ergens zijn afgeslacht. Er wordt veel over gepraat, maar niemand kon mij zekere en precieze inlichtingen geven. Met name de Armeense verliezen in Marash blijken absoluut onjuist te zijn. Het is duidelijk dat de Armenen deelnamen aan de strijd van onze troepen in deze stad en verliezen leden zoals alle troepen. Een serieuze analyse van de cijfers laat zien dat de Armeense verliezen de 1.000 niet overstijgen.”

In de (pro-)Armeense propaganda is voorgaande een terugkerend gegeven:
Wanneer Armenen tegen de Turken de strijd verliezen, verkondigt deze propaganda altijd dat de Armenen afgeslacht of uitgeroeid worden. Die leugen wordt opgesmukt met grote aantallen slachtoffers.

In het geval van Marash was dat zoals hiervoor bleek geen uitzondering. En Bill Gates verleent die oplichters met zulke leugens een grote dienst.



- Lees verder -

No comments: