Thursday, July 12, 2012

Houding Nederland in de Srebrenica genocide


De in het vorige artikel besproken ontwijkende houding met de zwarte bladzijdes in de vaderlandse geschiedenis zien we ook terug met de genocide van Srebrenica.

Gisteren was de herdenking van de genocide op duizenden moslims door Serviërs. (De hoofddaders van deze misdaad zoals Ratko Mladic worden momenteel door het Internationaal Strafhof in Den Haag berecht).

De Nederlandse soldaten (Dutchbatters genoemd) waren in Srebrenica gestationeerd om de moslimburgers tegen de Serviërs te beschermen. Wat zij daar tentoonspreiden was één en al lafheid: om hun huid te redden leverden ze de moslims uit aan de gretig wachtende Servische slagers.

Nederland heeft nog altijd geen verantwoording voor deze schanddaad van haar soldaten willen nemen. Integendeel, in een perverse opwelling werden de laffe militairen zelfs met medailles bedolven.

     Een grinnikende Dutchtbatter krijgt van minister Kamp van Defensie zijn medaille.
Links: Karremans, de commandant die de moslims uitleverde aan hun beulen.

Ook de Nederlands media laat zich niet onbetuigd wanneer het om Srebrenica gaat. Voorbeeld uit NOS teletekst pagina 133: 


Geen enkel woord over dat er in Srebrenica een genocide werd gepleegd.
Dit in schril contrast tot wanneer de NOS (en ook andere Nederlandse media) over de Armeense kwestie berichten, waar ze wel van een genocide spreken.

(Het Internationaal Strafhof is de enige instelling die een vonnis voor genociden kan uitspreken. De massamoord van Srebrenica heeft ze in 2007 als genocide bestempeld. Een Armeense genocide is tot op heden niet door haar bevestigd. Om begrijpelijke redenen durven Armenen niet naar dit Hof te stappen).

No comments: