Wednesday, July 11, 2012

Hypocrisie van de Tweede Kamer


De rol van de Tweede Kamer in de Armeense kwestie is enkele keren besproken, zoals in:  
'ChristenUnie: de stalinknechten'
Hoogmoed en arrogantie in Nederlands parlement
Kritiekvrij maken Tweede Kamer


Gisteren was op het nieuws dat er foto’s waren opgedoken waarop executies van Indonesiërs door Nederlandse militairen te zien waren.


Nederland heeft in Indonesië op grote schaal oorlogsmisdaden gepleegd. Bekendste is Rawagede. Daar brachten Nederlandse soldaten in een omvangrijke massamoord 431 burgers om.
Erna heeft men geprobeerd om schoon schip te maken. In 1969 werd door een commissie de Excessennota gepubliceerd. Maar die leidde tot meer vragen waarna er door het toenmalige parlementslid den Uyl om een parlementair onderzoek werd gevraagd. Dat werd door de Tweede Kamer verworpen. 

De Tweede Kamer die destijds een vervolgonderzoek naar oorlogsmisdaden van Hollandse soldaten tegenhield, nam op 17 december 2004 de motie Rouvoet aan (met die motie "erkende" de Tweede Kamer een Armeense genocide). 
In die motie repte ze over ‘een eerlijke omgang met de eigen geschiedenis’. Ze vond namelijk dat Turkije niet eerlijk met zijn geschiedenis omging en daarom hun genocide niet erkende. 
Anders gezegd: Turkije erkent de Armeense versie van de historie niet en daarom zijn ze volgens de Hollandse politici oneerlijk met de eigen geschiedenis bezig...


No comments: