Wednesday, January 23, 2013

Nazi’s en Armenen (II)



(vervolg van deel I)

De Armeense collaboratie met de nazi’s is een ander onderwerp dat Armenen en hun handlangers het liefst mijden. Met twee voorbeelden uit Youtube is dat goed te zien:
• ‘The Armenian Legion
• ‘Armenian Waffen SS

Op deze video’s is niks schokkends of ongepast te zien, maar door machinaties van de Armeense genocidemaffia is het ze gelukt om dat als zodanig aan te merken. Zo proberen ze mensen van af te houden om deze voor hun zaak pijnlijke video's te bekijken.



De Armeense samenwerking met de nazi’s vond ook plaats in Nederland. Tussen 1943-45 waren er Armeense nazi-soldaten gelegerd op Hollands bodem. Het betrof onderdelen van het 809e bataljon (ook wel Zeitoen Bataljon genoemd, Zeitoen is dezelfde plaats waar in 1895 Armenen 600 Ottomaanse gevangenen ombrachten) en het 812e Armeens nazi-bataljon. Ze waren in verschillende plaatsen in Zeeland gestationeerd.

           Armeense nazi-bataljons in Nederland (posities in juni 1944).


Armenen hielpen dus de nazi’s tijdens de bezetting van Nederland. En wat deden de Turken, die heden Armenen en hun slaven in hun Mein Kampfs met leugens en bedrog als nazi’s proberen te slijten?

Voor een jood was Nederland destijds in ieder geval een hel. Maar voor één groep joden was dat in mindere mate: de Turkse joden*. Terwijl slechts 25% van de Nederlandse joden de oorlog overleefden, zorgde een Turks paspoort ervoor dat bijna 75% van ze er heelhuids van afkwamen. Een Turks paspoort stond namelijk gelijk aan een levensverzekering voor deze joden.
* Niet ieder van deze joden kon gered worden om diverse redenen zoals omkomen door ziekte. Of al jarenlang hebben van een ander staatsburgerschap. Een voorbeeld van dat laatste is de in 1906 geboren Rachel ('Elly') wiens vader Jacob Meyer Mogroby in 1895 de fatale fout maakte zijn Ottomaanse paspoort weg te doen voor een Amerikaanse. Zie voor details “Turkse joden in Westerbork“ http://www.bevrijdingintercultureel.nl/bi/turksjood.html


Turken redden nog minstens 100.000 joden uit andere landen die door nazi’s bezet waren:
“Tijdens de sjoa was Turkije een belangrijke ontsnappingsroute. Door te vluchten naar Turkije hebben ruim honderdduizend Oost-Europese joden de oorlog overleefd.”
(http://www.annefrank.org/content.asp?PID=520&LID=1, link niet meer actief, maar via Googlen terug te vinden) 

Nederland was niet het enige land waar Turkse Schindlers actief waren terwijl er Armenen nazi-hielen zaten te likken. Eén van die landen was Frankrijk. Volgende keer meer over de Turkse Schindlers die daar vele joden redden.


- lees verder in deel III -

No comments: