Wednesday, May 29, 2013

Nederlandse professor: ‘de Turken en hun ellenlange zondenregister’



In een toespraak op 8 mei 2003 was het volgende te horen over de Turken:
“…en de misdaad tegen de Armeniërs toevoegde aan het toch al lange Turkse zondenregister.”

Als je mensen vraagt wat er na bovenstaande bij hen opkomt, dan zal hun antwoord hetzelfde zijn: Turken moeten wel onverbeterlijke schurken zijn met een ellenlange lijst aan misdaden.

Wie zou zoiets zeggen eigenlijk? Je denkt dan meteen aan neonazi’s, Wildersvolk, Griekse, Armeense of Koerdische extremisten. In ieder geval zal een Turkenhater dergelijke formuleringen gebruiken. Een professor is dus de laatste persoon van wie je verwacht dat die dergelijke woorden uit*.
* Toespraak is te vinden in http://dare.uva.nl/document/11061

Diegene die deze nazi-formulering over de Turken hanteerde was Johannes Houwink ten Cate. Hij is als professor verbonden aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ook hangt hij rond in het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies (CHGS) die in 2010 opgegaan is in het NIOD (hierna NIOD+).

Deze Johannes Houwink ten Cate heeft in de beginjaren leiding gegeven aan het door de Nederlandse staat gefinancierde CHGS. Dus een mensenhater die leiding gaf aan een instituut die genociden onderzoekt... 
Hoe diep moet je dan niet gezonken zijn bij dit instituut. De morele normen en waarden zijn er blijkbaar onderontwikkeld. (hij stond er tevens bekend als Brutus’ en ‘satraapje’ misschien heeft dat de ontwikkeling van deze instelling negatief beïnvloed)

Op de UvA probeert hij zijn studenten wijs te maken* dat diezelfde Turken een genocide op de Armenen hadden gepleegd.
* Informatie is van studiejaar 2011-2012. In het huidig studiejaar kan ik het slijten van de Armeense pseudogenocide door hem als een historisch feit niet terugvinden. Mocht het me lukken, dan volgt een update.

De studierichting waar Houwink actief is (Faculteit der Geesteswetenschappen), is overigens diezelfde als waar de megafraudeur professor Stapel heeft rondgehangen. Ook de Turkenhatende Koerd Ugur Ümit Üngör heeft er rondgehangen. 
Dat Turkenhaters samenwerken in hun kruistocht tegen de Turken is te verwachten: deze Houwink was namelijk ook de promotor geweest van Üngör toen die in 2005 aan zijn drs.-titel geholpen moest worden*.
* Voor een indruk van de inhoud van diens prutswerk voor die titel, zie ‘Kenmerken van de Armeense gruwelpropaganda: Feesten en jubelen na plegen misdaden’.

Het is interessant om te kijken hoe dit leeghoofd van UvA/NIOD+ de Turken een schurkenstatus toekent: via materiaal van de Armeense groupies Samantha Power en Tessa Hoffman, Arnold Toynbee, ex-terrorist Taner Akçam en de Armeense propagandist Sarafian. 

Bovenstaande vooringenomen lieden die Houwink gebruikt om de Turken een genocide aan te rekenen was een aanwijzing van zijn oriëntatie. Maar het is veel en veel erger gesteld:
één van zijn bronnen om de Turken als schurken te slijten is namelijk ‘The Treatment of Armenians in the Ottoman Empire, 1915-1916’ (het Bryce Report). En hoe hij dit werk van de Britse oorlogspropaganda probeert te verkopen geeft zijn wetenschappelijke nivo aan (zie pagina 8 toespraak):
“...overigens feitelijk hoogst betrouwbare, boek...”

Dit is dus een publicatie van Wellington House. De auteur van dit werk (Toynbee) noemde Wellington House ‘de Leugenfabriek’. 
Houwink, ik weet niet of je dit meeleest, maar dit is mijn vraag aan jou: wat zal een Leugenfabriek zoal produceren?

Pols anders je NIOD-collega Ismee Tames. Ze is bekend met de machinaties van de Britse oorlogspropaganda in de Eerste Wereldoorlog. Zij heeft onderzoek gedaan in de Britse archieven waarbij ook de smeerlapperij van de Britse oorlogspropaganda aan bod kwam: (‘Oorlog voor onze gedachten...’, 2006)


Eén van de pagina’s waarin Tames rept over zwijnerij van Wellington House.























Houwink, door perverse lieden als jij wordt de wetenschappelijke wereld te schande gemaakt. Als je niet in staat bent om te doorzien wat voor materiaal je gebruikt om de Turken te slijten als schurken, dan moet je je heil ergens anders zoeken. Je bent een schande voor de wetenschap. Men dient medelijden te hebben met de studenten die je in al die jaren van alles hebt wijs gemaakt over de Turkse natie. Door leeghoofden als jij brengt UvA leeghoofden voort.

(Het is nu wachten op een publicatie van Ismee Tames over de smeerlapperij van de Britse Leugenfabriek tegen de Turken in WO1. Ik begrijp dat haar collega’s bij NIOD+, zoals Houwink, Üngör of Holslag, dan in hun hemd zullen staan, maar als ze wetenschappelijke integriteit heeft dan doet ze het)


No comments: