Wednesday, May 22, 2013

NIOD naar de filistijnen


Fysisch chemicus Debye, Nederlands staatsburger, bekleedde tot in 1940 zeer vooraanstaande posities in tal van Duitse wetenschappelijke instituten en instituties. In 1938 schreef hij als voorzitter van de Duitse vakvereniging van fysici een brief aan de Joodse leden met de suggestie de vereniging te verlaten. Die brief ondertekende hij met Heil Hitler!’ 
(NIOD: ‘Debye was geen antisemiet’)

Wanneer een wetenschappelijke instelling bovenstaande nazi-hielelikker in bescherming neemt, wat zegt dat ons over ze? Het wordt wat duidelijker als diezelfde instelling soldaten* vrijpleit die duizenden burgers moesten beschermen maar dat nalieten (H
un laffe gedrag leidde tot de dood van duizenden burgers in gigantische massamoorden).
* Soldaten die het gewoon was de nazi-groet te brengen en ene na andere racistische bejegening tegen moslims tentoon te spreiden (zie het als voorproef op de Fortuyn-Wilders frenzy in Nederland).


Het zegt ons dat deze instelling van binnen helemaal verrot is. Moreel corrupt, het niet kunnen doorzien wat fout en goed is. In zulke instellingen gedijt altijd een Armeense genocide (zoals een virus zwakke organismen gemakkelijker penetreert).

Enkele voorbeelden waarmee deze ‘wetenschappelijke’ instelling die Armeense versie van historie aan de man brengt:

• Fotogalerij met genociden. Ertussen zijn foto’s gepropt die een Armeense genocide moeten voorstellen (zo het een aura van echtheid voorwenden):
Wat betreft die Armeense foto's: er ontbreken dus deze foto’s van duizenden tot de tanden toe gewapende Armeense Dashnaks (om begrijpelijke redenen: anders is deze nongenocide onverkoopbaar): 












• Een artikel uit september 2012 van
de pro-Armeen Ugur Ungor: ‘September: Mehmed Celal Bey’. In dat artikel zie je onder meer twee in deze weblog besproken punten de revue passeren: ‘24 april 1915’ en ‘Het Afrekeningsjaar 1919’.

• Er blijkt daar nog een persoon rond te hangen die de Armeense verhalen probeert te slijten, ene Anthonie Holslag: http://www.niod.knaw.nl/nl/medewerker/anthonie-holslag
Het is zelfs zo dat hij naast verkondigen Armeense fantasieverhalen ook romans schrijft. Een voorbeeld is zijn boek ‘Zwarte Muren’, een bundel horrorverhalen (dit is geen grap). Beide gaan hand in hand omdat ze op het terrein van fantasie en verzinnen liggen.


Mijn inschatting is dat sinds het NIOD betrokken raakte met het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies*, het NIOD zijn geloofwaardigheid heeft verkwanseld.
* Werd in 2002 door de Universiteit van Amsterdam (UvA) opgericht waarbij het NIOD een rol speelde. In 2010 gingen beide op in NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.
De kwalijke invloeden van die perverse instelling van UvA lijken er gepenetreerd te zijn. (Alhoewel er geen discussie mogelijk is over de Holocaust, heeft opname van een Armeense genocide die hele instelling, zoals een kwaadaardige virus, aangetast)

Misschien werd men ook bewust van deze besmetting van NIOD. De KNAW* die verantwoordelijk was voor het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies is nu van plan om die hele tent op te doeken. Het moet namelijk opgaan in een nieuwe instelling, het Humanities Centre genaamd.
* Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Het is raadzaam voor de KNAW om een grote schoonmaak te houden bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Fantasten zoals Ungor of Holslag hebben niks te zoeken in Nederlandse wetenschappelijke instellingen. En ook Houwink ten Cate heeft geen geloofwaardigheid (aan studenten een Armeense pseudogenocide als historische feit verkopen).

Wanneer je feiten en fictie niet van elkaar kan onderscheiden, dan heb je niks te zoeken in de wetenschappelijke wereld.



No comments: