Wednesday, November 6, 2013

Vampierjaar 2015



Onder de Armenen en supporters heerst nu een grafstemming. Turken hebben ze overal in de wereld bevochten en nederlagen bezorgd.

Over twee jaar gaan de Armenen hun 100-jarige herdenking houden*. Het jaar 2015 biedt ze daarom een ontsnappingskans om uit deze misère te geraken en hun leugens nieuw leven in te blazen.
* Het is nu algemeen bekend wat er op 24 april werkelijk gaande was. Als ze op die datum hun zaak herdenken, dan maken ze zich echt belachelijk. Ik weet niet of Armenen (of hun groupies) dit lezen, maar ik raad ze aan om een ander datum te kiezen.

Je komt tegenwoordig ook af en toe artikelen tegen waarin Turken angst en beven wordt ingepraat. Dat ze dan iets ergs zal overkomen. Die haatpropaganda hoeven Turken niet te vrezen.


Wat kan ze immers overkomen? Een invasie van de Armenen, zoals bijvoorbeeld in Karabag? Niet dus. Er wachten bijna 1 miljoen soldaten ze op. De Turkse grens kunnen Armenen oversteken, maar ze weten dat ze niet levend zullen terugkeren.

Het enige wat er in 2015 zal plaatsvinden is dat de gebruikelijke Armeense (en westerse) anti-Turkse propaganda zal opleven. Turken hebben er eeuwen ervaring mee, niks bijzonders dus.

Dit wil niet zeggen dat de Turken op hun lauweren moeten rusten.

Vorig jaar raadde ik ze aan om werk te maken met vertalen boeken die de Armeense versie van de historie onderuithalen. Ik weet niet hoe het mee staat, maar Turken moeten nu zorgen voor munitie voor 2015.

Lang mee wachten is niet strategisch. Het is ook efficiënter om er nu in te investeren. In 2015 zullen de kosten om de Armenen en hun handlangers aan te pakken immers beduidend hoger zijn.

Een ander strategisch punt is elke hoop voor deze oplichters ontnemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze in Turkije geen enkel houvast geboden mag worden. 
Buiten Turkije hebben ze zwaar gefaald en zitten ze op een dood spoor. Daarom proberen ze nu hun geluk in Turkije zelf.

Daar worden kranten als platform gebruikt om de Armeense claims te slijten (zoals in Todayszaman of Radikal). Boeken waarin de Turken als nazi-misdadigers aan de man worden gebracht door (pro-)Armeense charlatans zoals Dadrian of Akcam zijn er vrij verkrijgbaar.

Zo geef je ze hoop voor 2015. 

Kranten, uitgeverijen, websites en dergelijke die de Armeense verhalen verkondigen, dient Turkije daarom aan te aanpakken. Bijvoorbeeld met opleggen van zware boetes voor verspreiden van laster en haat tegen het Turkse volk.

Een alternatief is ze een disclaimer opleggen. Wie de Armeense leugens promoot dient in zijn publicatie te vermelden dat het om een beschuldiging gaat die gebaseerd is op leugens en (oorlogs)propaganda. Bij weigering volgt dan verbod op een publicatie. Anders moeten ze maar hun heil zoeken in contreien waar deze haat tegen de medemens bewierookt wordt.



No comments: