Thursday, July 2, 2015

Henry Morgenthau: De Joodse nazi - Intro


Henry Morgenthau was de Amerikaanse ambassadeur in het Ottomaanse Rijk tijdens WO1.

De VS en het Rijk verklaarden elkaar toen niet de oorlog. Pas op 23 april 1917, dus nadat de Turken 2,5 jaar in oorlog waren, werden alleen de diplomatieke banden verbroken. Daar Morgenthau tijdens 1915 dienst had lijkt hij een interessante bron.

We hebben meerdere boeken en ander materiaal van zijn hand over 1915. Alleen dat materiaal is zwaar vervuild. 
(Zijn boek Ambassador Morgenthau’s Story / Ambassadeur Morgenthau’s verhaal uit 1918 is de meest bekende van dat materiaal. In deze analyse richt ik me daarop.)

Dat Morgenthau aan de basis zat van de hulporganisatie Near East Relief (NER) was een veeg teken. (NER sleepte dus bijna 2 miljard dollar binnen met kwaadaardige propaganda gericht tegen de Turken.)

Anti-Turkse filmposter NER:
bloeddorstige, rovende Turk.

Dat materiaal van Morgenthau over die periode is waardeloos omdat hij ontmaskerd is als een aartsleugenaar. Dat bedrog waarmee hij zich inliet kwam hier op de weblog zijdelings enkele keren aan de orde.

Zoals zijn uit de duim gezogen verhaal van de Spaanse Inquisitie die te vinden is in zijn boek uit 1918.
Een andere grote leugen van hem was zijn verzonnen gesprek met Talaat Pasja over opeisen levensverzekeringsgelden van omgekomen Armenen. Er zijn meer verzonnen verhalen in dat boek te vinden. Je kan ze traceren als je tijdens het lezen je jezelf afvraagt of het geschrevene wel kan of logisch is. Ook kom je verhalen tegen die vallen onder één van de kenmerken van de Armeense gruwelpropaganda.

Zijn frauduleuze aard kwam je dus tegen in de Armeense kwestie. Maar ook op ander vlak is de fraudeur* Morgenthau door de mand gevallen.
* Het is toch verbijsterend om te beseffen hoeveel fraudeurs en flessentrekkers in het circuit van de Armeense “genocide” rondhangen. Allemaal bewezen oplichters, we hebben het van alle kanten zwart op wit. Wat zegt dit ons over de Armenen en hun beschuldiging? En om het erger te maken: wat zegt het ons over westerse universiteiten die zulk materiaal serieus nemen en ermee de Turken een genocide-daderschap proberen aan te smeren?

(deel II)

No comments: