Friday, July 3, 2015

Henry Morgenthau: De Joodse nazi (II)


(deel I

Eerder schreef ik dat Morgenthau door de mand was gevallen als een ordinaire bedrieger.

Eén van die ontmaskeraars was de historicus Harry E. Barnes. Die beschreef ook allerlei bedrog van Henry Morgenthau. Zoals dat de Duitse bankiers Duitsland vroegen om nog twee weken te wachten voor die zich in WO1 zou mengen. Ze zouden eerst hun Amerikaanse bezit hebben willen verzilveren en daar tijd voor nodig hadden beweerde de leugenaar Morgenthau in zijn boek.
(zie op pagina 245 in ”Genesis of the World War” van Barnes, link van dit E-boek is in pdf)

Een andere ontmaskeraar van deze bedrieger was de Amerikaanse journalist George A. Schreiner. Hij was destijds ook in het Ottomaanse Rijk en had Morgenthau tientallen keren ontmoet. Hij kende dus de situatie toen en de mensen die Morgenthau in zijn boek beschreef. Na lezen publicatie Morgenthau met ene na andere leugens erin, schreef hij een pittige brief naar hem. In zijn brief, gedateerd 11 december 1918, gaf hij de leugenaar ervan langs.(Voor details zie boek professor Heath Lowry, pagina 60-68. Zie hierna)

Meer recenter is wat professor Heath Lowry boven water heeft gehaald over de oplichter Morgenthau. De gigantische schaal aan bedrog en fraude waarmee deze diplomaat zich inliet legde hij bloot in een publicatie uit 1990. In The Story Behind Ambassador Morgenthau’s Story (Het verhaal achter het verhaal van ambassadeur Morgenthau) maakte het publiek kennis met het omvangrijke bedrog van de voormalige Amerikaans ambassadeur*.
* Omdat Lowry één van hun iconen van zijn voetstuk liet vallen heeft de Armeense G-maffia erna hem verketterd en lange tijd uit het circuit kunnen houden. Lowry is overigens terug. Eerder had hij ook de vervalste Hitler-citaat ontmaskerd als bedrog. Ben benieuwd welke (pro-) Armeense fraude hij de komende tijd zal exposen.
 

Heath Lowry, de schrik van de Armeense G-mafffia.

Dat Henry Morgenthau zich inliet met leugens is dus door meerdere zijden bewezen. Maar deze figuur bedreef ook andere verwerpelijke praktijken.


(deel III)

No comments: