Tuesday, October 28, 2014

Turkse krant Hürriyet Armeense leugens overpennen


In het zuiden van Turkije is een veldslag gaande in het Syrische Ayn al-Arab. Twee extremistische terreurbewegingen voeren er strijd om het stadje. De ene zijn de moslimextremisten van ISIS, de andere het Koerdisch extreemlinkse PYD (de Syrische tak van de PKK).



In Hürriyet * werd ingegaan op hoe die stad nu precies zou heten. In westerse media** wordt de Koerdische Kobani aangehouden.
** Om het zo te verkopen als een stad die van de Koerden zou zijn. Het ligt binnen de internationaal erkende grenzen van Syrië, we praten dus over een Arabische stad. Ayn al-Arab is de juiste benaming.

Wat de auteur van het artikel gelukt is, waren de Armeense leugens die ertussen verweven waren.

In de eerste plaats rept de schrijver over relocatie van Armenen naar het stadje in 1915. Volgens hem zou de reden voor de relocatie zijn dat de Armenen er van beschuldigd werden de Russische oorlogsvijand te helpen. Met ‘beschuldigd’ wordt gedaan alsof de Turken geen reden zouden hebben gehad voor de relocatie*. Komt zo van de leugenpropaganda die pleefiguren zoals Taner Akcam of Umit Ungor verkondigen.
* Zie waarom wel in het artikel ‘Relocatie:de aanleiding’ .

Dit was dus een onnodige pro-Armeense stuk die de auteur in het artikel propte. Hij was nog niet tevreden, hij ging verder met het volgende.

Hij haalt de Armeen Raymon Kevorkian* aan die een dagtaak heeft om de Turken met zijn Mein Kampfs door het slijk te halen. Volgens hem zouden in de relocatiekamp bij het stadje elke dag honderden mensen door ziektes gestorven zijn.
* 11 augustus 2015:
De intellectuele capaciteiten van deze Raymon Kevorkian kwamen we later tegen in de serie Bloedbroeders. Zie ondermeer verslag deel 3 part 2 (op 33:01).

Even induiken op die bewering levert als de basisbron de Duitse christenfundamentalist en pastoor Johannes Lepsius op. Diens religieuze oriëntatie was al een slecht teken, maar deze pro-Armeense groupie staat bekend om een ernstig vergrijp: documenten verdraaien, verzinnen feiten, weglatingen, enzovoorts. In zijn publicaties heeft hij dat uitgespookt*.
* Deze vergrijpen worden notabene door de pro-Armeen Wolfgang Gust op zijn site breed uit de doeken gedaan.

Een dergelijke auteur als Lepsius heeft dan een geloofwaardigheid van...NUL. Wetenschappelijk opgeleide personen moeten zoiets eenvoudig doorzien. Kevorkian die een historicus moet voorstellen liet dat na. Hij is niet alleen in slikken van vervalste documenten. Ondermeer de eerder gesproken Turkse slaven van de Armenen doen dat ook aan de lopende band.

De auteur van het Hürriyet-artikel heeft dus de Armeense leugens een dienst bewezen door beweringen van charlatans als Kevorkian over te pennen. Hürriyet wordt als een kwaliteitskrant beschouwd. Dan verwacht je zulke gebreken niet.

No comments: