Wednesday, April 24, 2013

Het verschil tussen militaire logica en fantasie



Op één vlak zul je hoe dan ook zwaar teleurgesteld worden door Armenen en hun aanhangers: logica. De niveaus waarin deze figuren dan opereren zijn verbijsterend. Zelfs nota bene ‘wetenschappelijk opgeleide’ lieden verbazen ons dan met hun zware gebrek in logica.

In dit artikel wil ik hun logica op militair vlak bespreken. Die gebrekkige militaire logica van ze kwamen we zijdelings enkele keren tegen.

Zoals in de 1890’s: Terwijl machtige Europese belagers loerden op hun ondergang, zouden de Turken in de 1890’s Armenen hebben zitten af te slachten. (Het laatste wat je in zulke situaties doet is je vijanden provoceren met het vermoorden van hun lievelingen).

Of in het 24 april-artikel van vorig jaar: gezien de militaire situatie sloegen de Turken als eerste toe. Een ander artikel dat hun gebrekkige militaire inzicht blootlegde was het verkondigen van het streven naar een Turks rijk terwijl ze van alle kanten werden aangevallen.

Een heel specifiek gebrek aan militaire logica van Armenen en hun volgelingen komen we tegen bij de Ottomaanse Special Organization (Teşkilât-ı Mahsusa). Volgens Armenen & Co zou deze elite-eenheid van het Ottomaanse leger zich bezig hebben gehouden met massamoorden op de Armeense vrouwen en kinderen.

In werkelijkheid hadden deze Ottomaanse elitetroepen een totaal andere rol. De Ottomaanse Special Organization was namelijk de evenknie van de Amerikaanse Seals. 

Zulke eenheden zijn zeer speciale troepen die ingezet worden om militaire doorbraken te forceren. Ze opereren bijvoorbeeld achter de fronten in vijandelijke gebieden en verwarren met acties de vijand zodat de reguliere legers door kunnen stoten. Of voeren bliksemaanvallen uit tegen vijandelijke legers. Na ze zo ontregeld te hebben, krijgt de gewone legermacht gelegenheid op te marcheren.
 

24 april 1915 was volgens (pro-)Armenen het moment waarin hun genocide begon. Toen stond het Ottomaanse Rijk er militair gezien in een zeer ongunstige positie:

• In het oosten waren duizenden Armeense opstandelingen de stad VAN en omgeving aan te belagen.
(na een maand strijd namen ze stad in en droegen het over aan het aangekomen Russische leger. Rusland was de oorlogsvijand van het Ottomaanse Rijk)

• Een gecombineerde armada van de toenmalige supermachten Frankrijk en Engeland stond op het punt om met bijna 100.000 man Gallipoli te bestormen.

• In het zuiden werd strijd geleverd met het Britse leger in Sinaï en Irak.

Ottomaanse oorlogsfronten op 24 april 1915.

Als je militair deskundigen zou vragen wat je op dat moment met je Ottomaanse Seals zou doen, dan zal hun antwoord dezelfde zijn. Je elite-troepen op dat cruciale moment inzetten om een genocide uit te voeren zal elk van ze bestempelen als waanzin.

Alleen in het fantasie-universum die de Armenen en hun handlangers hebben gecreëerd, gebruik je je kostbare elite-troepen om hun verzonnen genocide uit te voeren.

 

No comments: