Tuesday, January 20, 2015

Todayszaman en de Armeense nongenocide (VI): Yavuz Baydar

(deel V)

Onvoorstelbaar hoeveel ruimte aan leeghoofden deze Turkse krant ter beschikking stelt voor de Armeense verhalen. Die fantasieverhalen krijgen de lezers opgediend alsof het feiten zijn. Er zal in Todayszaman toch wel iemand werken die artikelen eerst doorneemt op of het klopt wat er geschreven wordt?
(Zulk gedrag van deze krant zagen we ook terug toen ze de vervalste bewijzen in de Ergenekon en Balyoz affaires als echt probeerden te slijten. Er is daar in ieder geval een milieu waar men feiten en fictie niet uit elkaar kan houden)

Deze keer de columnist Yavuz Baydar die de Armeense kontkusser speelde. In zijn column ’Eight years have become a hundred’ (‘Acht jaren werden 100’)* is men er getuige van.
* Doelend op dat Dink’s moord niet bestraft zou zijn, meteen eraan koppelend dat in de Armeense nongenocide ook iets soortgelijk zou spelen. Deze slaaf van de Armenen zal natuurlijk de andere kant opkijken als het Malta-tribunaal ter sprake komt.



Baydar ging in op de moord op Hrant Dink. Zoals de eerder besproken Günal Kurşun alleen maar aandacht aan het Armeense lijden. Geen één woord durft deze charlatan vuil te maken aan de 60 door Armenen vermoorde onschuldigen*
Vermoord omdat Armenen hun genocide met kogels en bommen erkend probeerden te krijgen. Toen de Turkse geheime dienst jacht op deze Armeense moordenaars maakte hielden ze op. Nu proberen ze hun leugens via de pen met figuren als deze Yavuz Baydar erkend te krijgen.
* Waaronder de moord op Mehmet Baydar (en zijn assistent Bahadir Demir). Volgende week op 27 januari is de herdenkingsdag van die moordpartij. Ik weet niet of Yavuz Baydar een familie van hem is. Eventuele update volgt dan.

Baydar gaat ook in op de arrestatie van de Armeense Dashnaks op 24 april 1915. Zij hadden de opstanden in Oostelijk Anatolië georganiseerd om het pad te plaveien voor de oprukkende Russische invasielegers. In Westelijk Anatolië stond een soortgelijke scenario in het verschiet. Maar hier sloegen de Turken als eerste toe, net voor de landing van bijna 100.000 soldaten van de vijanden in Gallipoli.
Die arrestaties proberen Armeense groupies als Yavuz Baydar te slijten als de arrestatie van Armeense “intellectuelen”. Armenen etiketteren het ook als het begin van hun genocide. Het universum van deze mensen is echt krankjorem.

Armeense 'intellectuelen'

Hij vindt het ook fout van Turkije om op te komen voor het Turkse volk tegen deze Armeense leugens en propaganda. Blijkbaar moet alleen het Armeense lijden besproken worden. Niet over de massale gejudas en uitroeiingen van moslimdorpen door Armenen in WO1.

Yavuz Baydar slaat bijna op tilt als hij de uitnodiging van president Erdogan aan de Armeense president Serzh Sargsyan ter sprake brengt. Erdogan heeft Sargsyan uitgenodigd voor de 23-24 april herdenking van de Gallipoli veldslag.

De Armeense president natuurlijk hoorndol omdat de Armenen op 24 april hun 100-jarige Judasdag gaan herdenken. Deze Serzh Sargsyan was diegene die de slachting op meer dan 600 Azeri’s (waaronder honderden vrouwen en kinderen) organiseerde in Hocali 1992.

No comments: